Tapijtreiniging

Voor het reinigen van tapijten kunt u onderscheid maken tussen diverse methodieken.

Op de eerste plaats kennen we de dieptereinigingsmethode. Een methode waarbij onder gepaste druk water in het tapijt wordt gespoten en gelijktijdig weer wordt opgezogen waardoor een spoelend effect ontstaat. Een voordeel is dat het tapijt tot diep in de pool gereinigd wordt en daarbij vuil, en in het bijzonder zand wat zich dieper in het tapijt ophoopt, verwijderd wordt. Een bijkomend voordeel is dat door het verwijderen van dit zand de levensduur van uw tapijt verlengd wordt.

Daarnaast kennen we diverse soorten “topreinigingen” waarbij enkel de zichtbare oppervlakten van het tapijt gereinigd worden. We onderscheiden de “topreinigingen” vooral in de tapijtpad methode en de poedermassage methode.

Bij de tapijtpad methode wordt een reinigend middel onder lage druk op het tapijt gespoten waarna met een “Bonnetpad” onder een eenschijfsmachine het tapijt wordt geschrobd. Een voordeel is dat het tapijt nauwelijks vochtig gemaakt wordt en dus binnen korte tijd weer droog is.

Bij de poedermassage methode wordt een reinigend poeder in het tapijt gemasseerd die het vuil dat hoger in het tapijt aanwezig is absorbeert.

Wij adviseren u om uw tapijt na behandeling te impregneren om snelle hervervuiling te voorkomen en om het tapijt beter te beschermen.